Onze diensten – Huisartspraktijken Kiès & van der Poorte – Renkum

Uw huisarts in Renkum

Naast informatie over het Gezondheidscentrum zijn er verschillende formulieren en diensten voor u beschikbaar! U kunt in het menu klikken op de door u gewenste knop voor meer informatie! Hieronder een overzicht van enkele diensten:
  • Gezondheidscentrum informatie
  • Spoedgevallen
  • Zorgverleners
  • Nieuws
  • Formulieren
  • Gezondheidsinformatie

Onze diensten

Huisarts
U kunt bij uw huisarts terecht met al uw psychische en lichamelijke klachten. Dus als u zich ziek voelt of pijn heeft, maar ook als u niet lekker in uw vel zit. Uw huisarts geeft u advies en schrijft, waar nodig, medicijnen voor. Indien de huisarts u niet verder kan helpen, kan hij/zij u doorverwijzen. Ook plaatsen onze huisartsen spiraaltjes, beoordelen zij hartfilmpjes en verrichten zij kleine chirurgische ingrepen. U kunt met de assistente bellen voor een afspraak op het spreekuur van de huisarts.

Let u op, u kunt geen afspraak bij uw huisarts inplannen voor handelingen die de huisartsen aan de assistentes gedelegeerd hebben, zie onderstaande lijst, hiervoor kunt u alléén telefonisch een afspraak maken op ons dagelijkse assistente spreekuur.

Rijbewijskeuringen 75+ voor mensen uit Renkum en Heelsum

Per april 2024 gaat dokter Kiès op maandagen tussen 11.00 en 12.30 rijbewijskeuringen uitvoeren. Dit geldt uitsluitend voor de inwoners van Renkum en Heelsum. Er is ruimte voor maximaal 4 keuringen per week.

De keuring bestaat uit een gesprek met de arts, oogmeting (bril mee), bloeddrukmeting, en eventueel gehoor, evenwicht en geheugenonderzoek.

Het invullen van de CBR formulieren kan enorm vergemakkelijkt worden wanneer u toestemming tot inzage in uw dossier verleent tijdens de keuring. Hier kunnen aanwezige noodzakelijke gegevens zoals bijvoorbeeld informatie van medisch specialisten en metingen in de huisartsenpraktijk worden geraadpleegd wanneer daar door het CBR om gevraagd wordt.

Benodigdheden om de keuring soepel te laten verlopen:

  • Uw mondelingen toestemming om gebruik te maken van noodzakelijke gegevens uit uw dossier.
  • Op de dag dat u de afspraak maakt de CBR formulieren of de digitale code ervan  inleveren. Met de code kan een deel van de vragen al online beantwoord  worden. Dus houdt wanneer u belt het CBR formulier bij de hand.
  • Op de dag zelf: Een vers potje ochtendurine.

De kosten voor een de keuring bedragen 75 euro incl. U kunt per pin of contant betalen aan de balie vooraf.

Kleine verrichtingen

De huisartsen hebben veel ervaring met kleine chirurgische verrichtingen. Hieronder wordt onder andere verstaan de chirurgische behandeling van hechtwonden en abcessen, ingegroeide teennagels, de verwijdering van talgkliercysten,  lipomen (vetbulten) en de chirurgische behandeling of het biopteren (stukje weefsel verwijderen voor weefselonderzoek) van verhevenheden of moedervlekken. Ook voor het plaatsen van het spiraal of een hormoonstaafje onder de huid kunt u bij ons terecht. De plaatsing volgt na een consult om te bespreken welk middel het meest geschikt is. Tevens zullen we dan de procedure bespreken. De kleine ingrepen worden in principe in de middag ingepland.

Assistentes
Onderstaande zaken heeft de huisarts gedelegeerd aan de assistente en hiervoor kunt u dan ook niet terecht op het spreekuur van de huisarts, maar op het dagelijkse spreekuur van de assistente. U kunt met de assistente bellen om een afspraak in te plannen. Onze assistentes zijn Marije, Janneke, Jamila en Ellis. Zij zijn alle vier bevoegd en bekwaam om medische adviezen te geven en zelfstandig de volgende medische handelingen te verrichten:

-Bloeddruk meten;
-ECG;
-Injecties (vitamines, vaccinaties, medicatie);
-Uitstrijkje ten behoeven van bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker;
-Tapen van de enkel;
-Hechtingen verwijderen;
-Oren uitspuiten;
-Enkel-arm index (vaatonderzoek);
-Wratten aanstippen;
-Urine onderzoek (graag voor 10.15 uur urine inleveren bij de balie);
-Suiker meten;
-CRP meten (ontstekingswaarde in het bloed);
-Wondverzorging;
-MMSE geheugentest;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spreekuurondersteuner
Sinds kort zijn twee van onze assistentes ook Spreekuurondersteuner.
Zij zijn bevoegd en bekwaam om een aantal klachten zelfstandig af te handen,
zoals; keelpijn, neusbloeding, bijholteontsteking, traumatische wonden, bijtwonden, brandwonden, verzwikte enkel, tekenbeten en insectenbeten etc.
Zij hebben hiervoor hun eigen spreekuur.

Praktijkondersteuner Somatiek voor lichamelijke klachten
De praktijkondersteuners Somatiek zijn opgeleid om patiënten met één of meerdere lichamelijke chronische aandoeningen (zoals Diabetes Mellitus type II, astma/ COPD, hypertensie en cardio vasculaire problemen) te begeleiden. Ook verrichten zij ouderenzorg en verzorgen zij stoppen met roken begeleiding. Zij komen ook bij patiënten op huisbezoek in overleg.

Praktijkondersteuner voor psycho/sociale klachten (GGZ)
De praktijkondersteuners voor de geestelijke gezondheidszorg kunnen u helpen om psychische klachten te onderzoeken en te begeleiden. De huisarts kan u, indien nodig, naar hen doorverwijzen.

Priklab
Bloedprikken gaat alleen op afspraak. U kunt een afspraak hiervoor maken met onze assistente.
De priktijden van het priklab aan het Europaplein zijn;
– Maandag van 07:30 – 08:30 uur
– Dinsdag van van 10:45 – 11:15 uur
– Woensdag van 07:30 – 08:45 uur
– Donderdag van 10:00 – 11:30 uur
– Vrijdag van 07:30 – 08:30 uur

Het bloedprikken wordt gedaan door priklab van de trombosedienst van het ziekenhuis Gelderse Vallei. Indien u om fysieke redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen, dan kan een medewerker van het priklab u thuis komen prikken. U kunt dit regelen met onze assistente.

Echografisch onderzoek
Elke donderdagmiddag houdt één van de radiologen van Ziekenhuis Gelderse Vallei een echospreekuur in onze praktijk. Dit spreekuur is alleen op afspraak en op verzoek van uw huisarts. Echoscopisch onderzoek vindt plaats door een soort ‘microfoon’ die geluidsgolven uitzendt en weer opvangt en deze omzet in beelden. De patiënt ontbloot het te onderzoeken lichaamsdeel waarop een gel wordt aangebracht ter geleiding van de geluidsgolven. Vervolgens neemt de patiënt plaats op de onderzoeksbank. Het onderzoek duurt ca. 20 minuten.